Lóközpontú gondolkodás a lókiképzésben és a lovaglásban

A kiegyensúlyozott ló

A kiegyensúlyozott ló

Meddig menjek el?...

A lóval való finom kommunikáció.

2016. május 24. - Halász Péter lovas edző

A lovat meg lehet törni, meg lehet félemlíteni, kimerítésig lehet hajszolni és kihasználni a fölényt vele szemben, hiszen kiszolgáltatott az embernek... De meddig lehet ebben elmenni? Van erre szükség? Vagy van más módszer is?

Lehet-e erőszak nélkül, a finom kommunikációval, a beleérző képességet használva, a ló bizalmát felhasználva is irányítani? 

Ezt kutattuk a Vaquero nyílt napon, és meggyőződtünk róla, hogy miként lehet elérni a ló barátságát és együttműködési hajlandóságát percek alatt. 

2016_05_21_200px.jpg

A lókiképzés módszertanának egyik sarokköve, hogy mikor hagyom abba a segítségadást. A nyílt napon megtapasztalhattuk, hogy miként válhat finom jellé a segítségadás. Megfigyelhettük szabadon, csomózott kötőfékkel, könnyű kapicánnal és nyeregből, zablával is.

Vélemény:

"Ma Halász Péternél jártam továbbképződni. Egy dilemmámra választ kaptam, nevesen, hogy erőszakosan vagy érzéssel, szeretettel és türelemmel képezzünk-e lovat? Az érzés, a szeretet és türelem nyert! Persze a hozzáértés mellett. Köszönöm a mai napot Vaqueronak is!" Szabó Emese

 "A lovak képezhetők megfelelő kommunikációval, megértéssel és pszichológiával; szemben félelemkeltéssel, megalázással, mechanizálással és durvasággal!" Pat Parelli

Rajtad áll, hogy melyik módszert választod...

Képzéseinket itt nézheted meg >>

A bejegyzés trackback címe:

https://lovaglaseslokikepzes.blog.hu/api/trackback/id/tr998744396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása